top of page

Over mij

Marjan op bankje

 

Ik ben Marjan van der Laan en het is mijn passie om mensen te begeleiden die uit balans zijn. Ik houd van mensen en ik ben nieuwsgierig naar levensverhalen. Ik loop dan ook graag een stukje met je mee om uit te zoeken waar je tegenaan loopt op jouw levensweg.

Daarbij komen mijn eigenschappen van goed kunnen luisteren, betrokken zijn en analytisch kunnen denken goed van pas. Met mijn achtergrond als psychosomatisch werkend fysiotherapeute heb ik al jaren gewerkt met spanningsklachten. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in de samenhang tussen lichamelijke klachten en mentale overbelasting.

Marjan in gesprek
Eigen schilderij van een boom
Logo in Balans - geel

Ik werd echter ook steeds nieuwsgieriger naar de oorzaak van klachten en disbalans in ons leven. De integratieve coachopleiding die ik ben gaan volgen gaf de verdieping die ik zocht: het afstemmen van hoofd, hart en gevoel. Het afstemmen met jezelf en je omgeving.


Mijn jarenlange ervaring en opgebouwde kennis komen op deze manier mooi samen. Balans vinden is niet statisch, het is proces dat steeds in beweging is. Daarom heb ik mijn praktijk genoemd: Coachpraktijk Balanceren.

Zelf ben ik ook een periode vastgelopen op mijn eigen levensweg. Ik heb toen mogen ontdekken hoe ik om ga met mijn lichaamssignalen en mijn emoties. Dat inzicht heeft veel gebracht: balans in mijn leven. Ik ben alweer 30 jaar getrouwd met Hans en we hebben 3 volwassen kinderen.

Ons gezin heeft een aantal jaren opengestaan voor kortdurende pleegzorg, een leerzame periode voor het hele gezin. Verbinding en ontmoeting met familie en vrienden is voor ons allebei belangrijk.
Om mijn hoofd leeg te maken tuinier en wandel ik graag. Ook houd ik van lezen, fietsen en wandelen in de bergen.

 

Ik heb een christelijke levensovertuiging en dit speelt voor mij een belangrijke rol in hoe ik denk en handel als persoon. Mijn praktijk staat echter open voor iedereen, ongeacht je achtergrond en overtuiging.

Dit zeggen anderen over mij:

"Ik vond het fijn dat Marjan mij veilig liet voelen en dat ze het zag als iets te snel voor mij ging. Hierdoor durfde ik open te zijn en mijn emoties te laten zien, ook als dat soms heftig was. Daardoor hebben de sessies mij veel inzicht in mijzelf gegeven. Het is nog niet altijd gemakkelijk, maar ik ben er echt gelukkiger door geworden".

Vrouw, 45 jaar, burn-out

Logo in Balans - teal
Logo Coachpraktijk Balanceren

Deze website is gemaakt door TouchMedia in opdracht van Coachpraktijk Balanceren, 2023

bottom of page